Jubileum!

Op 11 april 1911 werd in Noord-Scharwoude vanuit de Katholieke geloofsgemeenschap de R.-K. Gemengde Zangvereniging “St. Caecilia” opgericht, dat betekent dat ons koor in 2021, 110 jaar bestaat. In het begin van de vorige eeuw waren er alleen herenkoren, daarom was het zo bijzonder dat er vrouwen mochten komen zingen. Het doel van de zangvereniging was, het in de sfeer van vriendschap beoefenen van de zangkunst en dit uit te dragen naar een brede laag van de bevolking. Het organiseren en verzorgen van concerten en het opluisteren van kerkelijke vieringen.  En dat is nog steeds zo.

Zingen is heel goed voor de gezondheid. Hart, longen, ademhaling en hersenen hebben er baat bij. Samen toewerken naar een concert, waarbij je in het begin denkt, oei, best moeilijk. Latijn, Duits, Engels, Frans, alles komt voorbij. Op een gegeven moment valt alles op de juiste plek. Het is teamsport! De structuur van de vaste repetitieavond is voor vele leden, vooral zij die alleen zijn, een avond om naar uit te kijken. Zingen, samen even gezellig kletsen bij een kop koffie of thee en weer verder repeteren onder leiding van Dennis van der Heijden, in 2021 al 25 jaar.

110 jaar bestaan; het is een bijzonder getal. Prachtige plannen hadden we. 11 april 2021 valt op zondag, dan wilden we de dag starten met een viering in de Sint Jan de Doperkerk. De plaats waar het koor al vele keren, vroeger meer dan tegenwoordig, de viering muzikaal heeft verzorgd.

Een mooi concert zou worden ingestudeerd met nummers, samengesteld uit voorkeur van de leden,  zoals: An die Musik van Franz Schubert, Gloria van Vivaldi, een selectie uit De Parelvissers en The Rose. Een zeer uitgebreid, gevarieerd programma.

Ook leuk om samen met een ander koor een concert uit te voeren, en natuurlijk zou er een feest zijn.

Maar helaas, in maart 2020 kwam Corona en hebben we al een jaar niet samen gezongen. Thuis repeteren is natuurlijk niet leuk, je staat daar in je eentje. Maar we blijven optimistisch en gaan ervan uit dat we in 2022, als het koor 111 jaar bestaat, alsnog het feestje gaan vieren.

U bent van harte welkom, dit 111-jarig bestaan, met ons te vieren. Kom zingen als het weer kan. Geef u op en we houden u op de hoogte als we weer beginnen. De eerste 3 maanden zijn gratis.

Trudy Nan  0226-314210
Mail: caeciliakoor@quicknet.nl
www.caecilialangedijk.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s