KONINKLIJKE EREPENNING

4.0.1PERSBERICHT 9 OKTOBER 2011

De  “Allemanskerk” in Oudkarspel was volledig bezet, toen burgemeester Cornelisse op zondag 9 oktober tijdens het “Jubileumconcert” de Koninklijke Erepenning uitreikte  ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de R.-K. Gemengde Zangvereniging “St. Caecilia”. Tijdens dit concert werd wederom bewezen dat de sopranen, alten, tenoren en bassen een gevarieerd programma kunnen uitvoeren. Voor de pauze werden de muzikaal verschillende werken als “Laudate Dominum” van Ben Wolters,  de “Missa Choralis” van Franz Liszt,  “Psaume 121”van Daan Manneke en “Dextera Domini” van César Franck ten gehore gebracht. Vooral laatstgenoemd werk maakte bij vele concertbezoekers diepe indruk. Dat het koor ook lichtvoetige, veelal Nederlandstalige liederen in het programma heeft maakte het in het programma na de pauze duidelijk.

Dat daarnaast ook bewust gekozen wordt jong Langedijker talent de kans te geven zich publiekelijk te manifesteren werd bewezen door het optreden van trompettist Jelle van Diepen, die aan het orgel begeleid door de immer enthousiaste en zeer geconcentreerde dirigent Dennis van der Heijden, enkele fraaie intermezzo’s verzorgde. Aan orgel en vleugel werd de koorzang weer begeleid door Alexandre Pavloff, die ook nu weer met enkele fraaie improvisaties van zich liet horen. Zowel koor als publiek gaven met het als finale gezongen “We’ll meet again” aan dat dit verlangen wederzijds is.

Dat kan al op Eerste Kerstdag in de parochiekerk van Sint Jan de Doper in Noord-Scharwoude, en op 12 februari 2012 bij het door het de jubilerende vereniging daar  georganiseerde “Korenfestival”. Voor de nabije toekomst streeft de vereniging met haar zeven actieve bestuursleden naar uitbreiding tot 50 leden (thans: 45), waarbij met name tenoren worden uitgenodigd. Aspirant-leden kunnen elke donderdagavond van 20:00-22:00 uur kennismaken op de repetitie van het koor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s