OVER ST. CAECILIA

De Gemengde Zangvereniging “St. Caecilia” in Langedijk is opgericht op 11 april 1911 en is aangesloten bij de Bond van Zangkoren in Noord-Holland.  Sinds 1996 is Dennis van der Heijden onze enthousiaste dirigent, die in overleg met het bestuur elk jaar een gevarieerd licht klassiek programma uitkiest. We oefenen met onze 46 leden op de donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in de Kooger Kerk, Koog 30 te Zuid-Scharwoude.

Voel u welkom en maak vrijblijvend kennis op onze wekelijkse repetitie. Neem contact op met Trudy Nan-Beentjes, telefoon 0226 314210, of  mail naar caeciliakoor@quicknet.nl.

100-jarig jubileum

Wij hebben ons honderdjarig bestaan al groots gevierd. Toen hebben onze sopranen, alten, tenoren en bassen in 2011 uitgepakt met een heus jubileumconcert, een korenfestival, een gezellige bijeenkomst met onze donateurs, maar ook met het opluisteren van een kerkelijke viering en aansluitend een groot feest. In eigen beheer hadden enkele leden een prachtig jubileumboek gemaakt. Enkele exemplaren zijn nog verkrijgbaar voor € 9,50. Mail naar caeciliakoor@quicknet.nl.

Op 9 oktober 2011 ontving de vereniging de Koninklijke Erepenning.

Van religieus tot werelds

Bekende muziekstukken van  o.a. Bach, Fauré, Elgar, Schubert en minder bekende componisten zoals Secco, Aiblinger en Boito. Van religieus tot “werelds”. Voor de concerten worden vaak thema’s gekozen.

Lees meer …

LangedijkerPas

De vereniging is aangesloten bij de LangedijkerPas.

BESTUUR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s